dimecres, 9 de juliol del 2014

Com coneixer el teu pes ideal

<ALT> <TITLE> el nostre pes ideal




Senzill mètode per conèixer el nostre pes ideal segons la nostra pròpia alçada:




El mantenir-nos dins del nostre pes ideal , a part de ser sinònim de salut, ens ajudarà a rendir més al fer exercici físic o esport.

El pes ideal de qualsevol persona es determina mitjançant el seu Índex de Massa Corporal (IMC), indicador que determina si estem en el pes ideal, si tenim sobrepès o si tenim problemes d’obesitat. Quan parlem de sobrepès i obesitat ens referim a una acumulació anormal o excessiva de greix que pot arribar a ser perjudicial per la salut.

Com calculem el nostre IMC?
El IMC es calcula de forma senzilla amb el nostre pes en quilograms i la nostra alçada en metres. Per determinar el índex cal dividir el nostre pes per el valor de la nostra alçada al quadrat. Posarem un exemple, una persona de 75 kgs. de pes i 1,78 mts. d’alçada obté el quadrat de la seva alçada amb aquesta operació 1,78 x 1,78 = 3,16 . Quan ja tenim el quadrat de l’alçada, tan sols resta dividir-lo per el pes de la persona: 75 / 3,16 = 23,73 per obtenir el Índex de Massa Corporal (IMC) , que en aquest cas es de 23,73.
El IMC ens proporciona una mesura molt útil i l’utilitza l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per determinar el sobrepès i obesitat en la població, doncs es la mateixa per ambdós sexes i per adults de totes les edats.
A pesar d’això cal considerar-la com una simple referència, ja que degut a la naturalesa física i/o múscul-esquelètica de cada persona no sempre es indicatiu de problemes de pes.

Segons els indicadors establerts per la OMS, el nostre Índex de Massa Corporal es pot classificar segons els seu valor en:

-        19 a 24 : Estem dins el pes recomanat per la nostra fisionomia
-        25 a 29: Tenim cert problema de sobrepès, però a temps de posar-hi remei controlant els hàbits alimentaris i exercici.
-        Més de 30: Estem dins el factor de risc, probablement sent obesos/es. Cal posar-se en mans d’un especialista per trobar el tractament més adequat a nosaltres.