dimecres, 17 de desembre del 2014

Flexibilitat, elasticitat, estiraments, stretching, parlem del mateix ?

<ALT> <TITLE> Flexibilitat Vs Elasticitat







Quan parlem de flexibilitat, elasticitat, estiraments o stretching, sovint s’equivoquen els termes, apliquem mètodes i exercicis que no son els mes eficients i desconeixem les diferents textures que es pretenen allargar al confondre conceptes anatòmics.



Al parlar doncs flexibilitat i elasticitat ens referim a la capacitat del organisme per manifestar la seva mobilitat articular i elasticitat muscular.








La flexibilitat:


Es la capacitat d’allargament que te un determinat teixit. Depèn d’elements articulars, entenen per tals: els cartílags articulars, les capsules, lligaments, meniscs i el líquid sinovial. Podem dir doncs que es la màxima capacitat o rang de moviment de l’articulació.
Els teixits més flexibles son els músculs i la pell. El tendó (mitjançant el qual el múscul s’insereix al os) no podrà ser massa flexible doncs de lo contrari seria com estirar d’una goma, i te de ser suficientment rígid per transmetre la tracció del múscul fins l’os.  Els lligaments, que envolten i protegeixen les articulacions, permeten moviments fins un punt que marquen ells; si se sobrepassa aquest punt es lesionen (esquinç) per lo que tenen de ser poc flexibles.




L’elasticitat:


“Capacitat d’un objecte de retornar a la posició que tenia abans d’estirar-lo”
Es una propietat del teixit per la qual els músculs poden encongir-se o allargar-se (elongació) recuperant després la seva longitud normal.






Estiraments i Stretching:


Parlem del mateix, tan sols que en català o anglès. El seu objectiu es augmentar la flexibilitat dels teixits, i son variades les tècniques que hi ha per aconseguir lo mateix. Les podem agrupar en dos tipus: les que es fan de manera passiva i les que un hi participa de manera activa.

Passives: poden ser els estiraments breus i repetits amb l’objectiu de “despertar” els reflexos que protegeixen al múscul o els específics per aconseguir un allargament muscular.

Actives: Entre aquestes tècniques destaca la que primer provoca un allargament, després realitza una contracció de les fibres més profundes (sense que hi hagi escurçament muscular) i finalment es relaxa acompanyat del estirament en sí. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.