diumenge, 7 de juny del 2015

Magnesi: la benzina dels músculs




Aquest mineral intervé en nombrosos processos vitals com l’activació del sistema muscular, correcte funcionament dels nostres òrgans, producció d’energia i regulador de l’activitat nerviosa.

El magnesi activa les substàncies que col·laboren en la metabolització de les proteïnes i els hidrats de carboni, imprescindible per al metabolismes del calci, fòsfor, sodi, potassi i la vitamina C i bàsic per el bon funcionament nerviós i muscular.

Molt beneficiós per al bon funcionament del sistema cardiovascular, i per mantenir sans els ossos i les dents, i a l’hora d’evitar els càlculs renals o biliars degut al dipòsits de calci. Així com també per l’equilibri hormonal.

El nostre cos emmagatzema grans quantitats de magnesi en els ossos. El consum d’aliments rics en magnesi ens ajudarà també a combatre el estrés degut al seu efecte sedant i relaxant muscular.

Aliments naturals rics en magnesi que segur tenim a mà:

Cereals integrals, Arròs integral, fruits secs, llegums, hortalisses verdes, plàtan, llet, xocolata, llavors, ...

Per assimilar millor aquest mineral cal disminuir el consum de begudes alcohòliques, cafeïna, moderar el consum de greixos i evitar diürètics.

En aquest article parlem de la resta de minerals necessaris i imprescindible per al cos: