dissabte, 27 de juny del 2015

Els esports més indicats per qui pateix d'hèrnia discal






L’hèrnia discal es una afecció bastant comú de la columna vertebral. Els símptomes de dolor, debilitat i molèsties en la zona afectada son molt molestos per qui en pateix.

El esport o exercici físic no està pas contraindicat en les persones que en pateixen, doncs es una manera d’exercitar i enfortir el cos, sempre de manera moderada i controlada per no agreujar la lesió de la columna.


- Natació:

Activitat que permet exercitar-se però sense esforç i que no afectarà la lesió de la columna.

- Pilates:

A realitzar amb precaució i a excepció d’alguns exercicis en concret. Es aconsellable practicar-ho guiats per un instructor que ens aconsellarà quins son els exercicis que no tenim de fer en cas de tenir hèrnia discal.

- Footing (exercici que consisteix en trotar o córrer de forma lenta i sense pressa) o caminar:

Córrer equival a una successió de salts. Això exposa als discs intervertebrals a una càrrega i descàrrega rítmica, amb major i menor grau de vibració en funció del tipus de terreny damunt el que correm i el calçat que portem.

Sortir a caminar a ritme energètic o córrer per terreny tou i pla pot ajudar a millorar la salut sense afectar l’hèrnia discal.

- Ioga:

El Ioga també ens ajudarà a alleujar el dolor i les molèsties que provoca l’hèrnia discal. No te perquè haver-hi cap risc practicant-lo.


Si pateixes d’hèrnia discal consulta amb el metge quin es l’esport o activitat física més adequada per el tipus de lesió que tinguis.




(informació extreta de la web de blog de farmàcia)