dilluns, 15 de juny del 2015

El Massatge Esportiu pre-competició


El Massatge esportiu es un mitjà físic manual que combina en funció del seu objectiu final diferents manipulacions, ritmes i profunditats de cara a optimitzar el rendiment esportiu i prevenir possibles lesions. El Massatge esportiu com a tal, el podem fer en qualsevol moment o situació i dins d’aquesta terminologia s’hi engloben diferents categories o modalitats de massatge, objectius i necessitats :

Massatge pre-competició: El que realitzarem abans de realitzar la pràctica esportiva.

Massatge post-competició: El que realitzarem una vegada hagi acabat la competició.

Massatge durant la competició: L’aplicarem quan apareixen problemes en el aparell musculo-esquelètic en mig d’una competició.

Massatge d’entrenament o intercompetició: El que durem a terme durant la fase d’entrenament.

Avui parlarem del Massatge esportiu de pre-competició:

Es tracta d’un massatge estimulant previ a la competició o entrenament. I millor si el fem posterior a la sessió d’estiraments i escalfament.

-Objectiu del massatge:

L’objectiu es preparar l’activitat física intensa per evitar espasmes musculars o altres lesions esportives, i optimitzar el rendiment.

-Que pretenem amb aquest massatge?

Estimular la musculatura i el sistema nerviós associat.

Augmentar el to muscular.

Proporcionar escalfor provocant hiperèmia (augment d’irrigació sanguínia).

-Per aconseguir:

Retardar l’aparició de la fatiga

Prevenir lesions

El Massatge Esportiu forma part del “entrenament invisible”:

Es important seguir una rutina de massatge periòdicament durant tota la temporada, doncs fer un massatge pre-competició no seria lo ideal si el esportista no s’ha tractat abans o de manera regular. La periodicitat de sessions de massatge en un “atleta popular” en funció de la càrrega d’entrenament seria entre 15 i 30 dies.

Les sessions de massatge aniran coordinades amb el massatgista en funció de les dates de competició o plans d’entrenament.