Fluor (F): Responsable del manteniment de l’estructura dels ossos i les dents.
Aliments rics en Fluor: Aigua fluorada, Sardines, Salmó, Bacallà, Pollastre, Gelatines, Ensiam, Espinacs, Patates, Taronges, Ceba i Cereals integrals.
Ferro (Fe): Constituent de l’hemoglobina i mioglobina. Cofactor enzimàtic.
Aliments rics en Ferro: Marisc (sobretot les ostres i cloïsses), Peix, Rovell d’ou, Cereals integrals, Fetge de vedella, Botifarra negra, Llegums, Verdures de fulla verda fosca (Espinacs i Bledes), Fruits secs (Festucs, ametlles, Nous, Pipes de gira-sol), Fruita (Raïm i Mango), Carn (Vedella, Pollastre, Porc, ... es la font més habitual dins la dieta diària).
Zinc (Zn): Responsable de la cicatrització, Sistema immune, Sentit del gust, Cofactor enzimes antioxidants, Coneixement i desenvolupament.
Aliments rics en Zinc: Carn, marisc, peix i el germen de blat.
Coure (Cu): Cofactor enzimes antioxidants, Síntesi de l’hemoglobina.
Aliments rics en coure: Marisc (sobretot les ostres i cloïsses), Fruits secs, Cereals integrals, Llegums i Peix.
Seleni (Se): Antioxidant i estimula el sistema immune.
Aliments rics en Seleni: Pasta, Farina de blat, Cereals integrals, Pa, Fruits secs (Nous, pinyons,..), Verdures, Peix, Mató,...
Molibdè (Mo): Responsable d’eliminar el àcid úric i del metabolisme hepàtic del ferro. Responsable de promoure una funció saludable del cervell i protegeix els ronyons.
Aliments rics en Molibdè: Els làctics, Ametlles crues, Llegums, Productes de soja (Tofu i Llet de soja)
Iode (Y): Constituent de les hormones tiroidees.
Aliments rics en Iode: Peix, Marisc, Vegetals marins, Productes làctics, Fruita (Maduixes, Mores, Figues, Llimona, Taronja, Poma,...), Llegums,
Manganès (Mn): Activador d’enzimes antioxidants, Regula nivells de sucre, Desenvolupament teixit ossi, Absorció de vitamines, Cicatrització, Producció d’hormones sexuals i tiroidees
Aliments rics en Manganès: Espinacs, Cigrons en llauna, Bròquil, Maduixes, Arròs integral bullit, Cereals integrals, Ametlles, Avellanes,...
Crom (Cr): Constituent de les hormones tiroidees.
Aliments rics en crom: Llevat de cervesa, Fetge, Espècies com el pebre negre i Cereals integrals.
Nota: Els fruits secs sempre es millor menjar-los crus perquè al torrar-los perden propietats.