Els carbohidrats ens proporcionaran glucosa al nostre cos, doncs es la font d’energia de les cèl·lules. En articles anteriors hem parlat dels diferents tipus de hidrats de carboni, els d’estructura complexa o d’absorció lenta (la glucosa arriba mes tard a la sang però amb més consistència) i els d’estructura simple o d’absorció ràpida (arriba més aviat la glucosa a la sang i obtenim abans l’energia ).
Dues hores abans de la competició, combinarem els dos tipus de carbohidrats, sense passar-se en la quantitat de hidrats de carboni d’estructura complexa per evitar problemes digestius al començar la cursa.
Els carbohidrats d’absorció lenta els podem trobar en el pa, la pasta, cereals integrals,...
Una bona combinació dels dos tipus de carbohidrats podria ser:
-Pa integral amb plàtan i canyella:
De fàcil digestió. El plàtan es molt ric en hidrats de carboni, la seva riquesa en sucre està compensada pel seu quasi nul contingut en greixos i per la presència de fibra, que ajuda a regular l'absorció dels sucres, ens aporta també potassi que es un dels aliments preferits dels músculs i la canyella s’encarregarà d’estabilitzar els nivell de sucre en sang.
-Vol de yogur descremat amb cereals integrals i fruita:
Si l’activitat que farem es de poca durada, es millor menjar fruita amb alt índex glicèmic (que contenen sucres que s’absorbeixen ràpidament) com el kiwi, meló, síndria, préssec, plàtan ...
Si l’activitat es de més de dues hores de durada, millor la fruita amb baix índex glicèmic com la poma, pera, maduixes, cireres, ...
I un cop acabada la cursa que cal menjar?
En un anterior article del blog “ que cal menjar després de la competició “ trobaràs més informació.