diumenge, 15 de novembre del 2015

Automassatge per alleujar el dolor en cervicals


El 80% dels Massatges descontracturants que treballem amb clients son a la zona de l’esquena, principalment cervicals i lumbars. Les contractures en aquestes zones es un dels símptomes més freqüents amb que la gent ens visita per tractar-li disfuncions.

Els músculs del coll acumulen tensions amb facilitat, doncs la seva funció principal es la de mantenir el cap ferm, mantenir-lo en òptimes condicions evitarà molèsties i complicacions en aquesta zona, la qual està implicada en tots els moviments de l’esquena i de la columna vertebral, amb el fred del hivern les possibilitats de complicacions en aquesta zona augmenten (veure “contractures pel fred al hivern”).

Causes:

L’estrès, la tensió del dia a dia, males postures, la manca d’exercici físic, i altres factors, desencadenen aquests quadres, i que sovint ens impedeixen desenvolupar amb normalitat les feines de cada dia.

El Massatge al coll:

Com es tracta d’una zona fàcilment accessible, nosaltres mateixos podem mirar d’aplicar-nos un automassatge. Qui no s’ha aplicat pressions i friccions al clatell per alleujar les molèsties en aquesta zona del coll ?

Per fer-nos el automassatge de manera correcta ens asseurem davant una taula, amb els colzes damunt la taula, amb una ma ens aguantarem el cap, i amb l’altra, amb els dits, efectuarem moviments d’amassament sobre la part posterior i lateral del coll.

Tot seguit amb el dit polze aplicarem pressió circular en tres punts al final del crani, occipital, segons el següent dibuix :




Repetirem el mateix a l’altre costat del coll canviant de mans.

Si el dolor o molèstia persisteix el millor es acudir a un professional quan abans millor per aplicar un Massatge descontracturant com cal, abans no s’ estengui la contractura.

En els següents enllaços podreu trobar més informació de massatges i estiraments d'aquesta zona.