dissabte, 14 de febrer del 2015

El Pericardi - Tècnica d'alliberament del Pericardi




El pericardi es un sac fibro-serós molt resistent que envolta i protegeix al cor, receptor i catalitzador de la nostra vida emocional. Te certa elasticitat per desplaçar-se i deformar-se per amortir qualsevol impacte extern que pugui amenaçar al cor, i que es retreu amb els impactes emocionals, de rellevant importància en la nostra salut.


Davant qualsevol amenaça externa o interna es el pericardi qui reacciona permeten que el cor segueixi bombejant, lo qual es de vital importància. Per les seves múltiples insercions anatòmiques i neurofisiològiques, qualsevol reacció del pericardi afecta extensivament a tot el nostre organisme. El pericardi està íntimament lligat al cor, al diafragma, a les pleures, la tràquea, l’esòfag, l’entrada del estomac, les principals vies arterials i venoses, el centre frènic (responsable de la respiració), el gangli estrellat (clau en la regulació del sistema nerviós neurovegetatiu), la base del crani, les membranes intracranials, les glàndules tiroide i timo; a mes te nombrosos lligaments que l’uneixen directament a la columna vertebral des del sacre fins a la base del crani.


Alliberament del Pericardi – Tècnica d’alliberament del Pericardi:

Davant un xoc emocional, el pericardi reacciona retraient-se per protegir-se, el que provocarà l’escurçament d’un o més lligaments que el subjecten. Això repercuteix directament sobre altres òrgans com músculs, ossos, glàndules, membranes, vasos sanguinis, vasos limfàtics, nervis, etc...

Amb la tècnica d’alliberament del Pericardi, alliberem aquest dels bloquejos amb l’objectiu d’ aconseguir un ajust a nivell físic, musculo-esquelètic, visceral, metabòlic, emocional i espiritual.

Un pericardi en disfunció pot provocar, entre altres, els següents trastorns:

Cardiovasculars, respiratoris, digestius, musculo-esquelètics, posturals, neurològics, cranials, alteracions del son, ...