Els fruits secs son una autèntica font d'energia natural !
Els fruits secs es el millor aliment energètic que aporta energia de llarga durada, moltes calories combinats amb fibra que retarda la seva absorció i prolonga l’acció energètica.
Cal menjar-los sense torrar ni salar i es aconsellable menjar-los durant la marxa per no provocar problemes digestius.
Els fruits secs, les seves propietats i consells de com prendre’ls:
Ametlles: un grapat d’ametlles ens aporten unes 162 Kcal aproximadament, que combinat amb la fibra insoluble, minerals i vitamines B i E que contenen es converteix en un potent aliment energètic.
Tritura les ametlles i barrejar-ho amb Iogurt líquid, aigua o suc i o podem portar en el bidó també.
Avellanes: Son antiinflamatòries pel seu contingut en greixos insaturats i vitamina E, ens aporten també ferro, magnesi, manganès i fibra.
Per després de fer exercici podem menjar la xocolata amb avellanes.
Nous: D’efecte antioxidant protegeix de les malalties neurodegeneratives i prevé els tumors. En una dieta normal es recomanable menjar-ne de 3 a 5 al dia.
Cacauets: Ens aporten proteïnes, ferro, zinc, vitamina E i B3 i olis insaturats. Retarden l’alliberament de glucosa en sang degut al seu alt contingut en fibra.
Tan les nous com els cacauets millor consumir els que venen amb la closca o pela pel fet d’estar menys tractats.
Castanyes: Contenent més carbohidrats i menys greixos que els cacauets, no son tan energètiques però en canvi la farina de castanya es apta per qui te intolerància al gluten.
Pinyons: D’alt contingut en greixos (60%) per lo que no son recomanables per qui vulgui aprimar-se, però si en persones amb anèmia.
Sèsam: Contenent grans dosis de proteïna, greixos poliinsaturats i calci, entre altres nutrients.
Es un condiment que podem afegir en qualsevol plat o amanida. El trobem en les barretes energètiques.
Nous de brasil: Originals de l’ Amazònia, amb un gran valor energètic doncs son riques en carbohidrats, greixos bons, proteïnes, fibra i vitamina B.
Festucs (o pistachos) : Un dels més rics en vitamina E i potassi. Millora la sensibilitat a l’ insulina.
Cal però menjar-los crus doncs quan es torren perden l’àcid fòlic el qual ens ajuda a regenerar les cèl·lules del nostre cos.
Pipes de carabassa: D’alt contingut en fibra, magnesi i potassi. Ens aporten a més, ferro, fòsfor i zinc. Molt recomanable per evitar problemes de pròstata.
Millor comprar – les pelades perquè senceres i sense torrar serà molt difícil de pelar.
Cap comentari:
No es permeten comentaris nous.