dimecres, 17 de setembre del 2014

Recuperar-se correctament després d'una cursa

<ALT> <TITLE> recuperar-se després d'una cursa




Prevenció de lesions en l'esport - III -





Recuperar-se  correctament després del esforç d’una cursa:


Sovint i si no estem parlant d’esportistes professionals o d’èlit, no li donem importància a una correcta recuperació després d’una competició per tal de recuperar el cos del esforç que ens ha suposat.
Un cop acabada la competició es important seguir aquestes pautes:
Hidratació:
A banda de l’ importància de mantenir-se hidratat durant la competició, també ho es al finalitzar-la, beure força aigua o begudes isotòniques per tal de recuperar el adequat estat hidro – electrolític del nostre cos, encara que sense set.
Clausura de l’activitat o refredament:
(com ja hem comentat en altres articles es quasi tan o més important que el escalfament, per evitar la fatiga articular i muscular)
Continuar movent-nos després de la cursa (mobilitat articular i muscular) , exercicis aeròbics de manera suau durant 5/10 minuts per facilitar al nostre cos tornar a la normalitat de manera gradual i estiraments per recuperar el to muscular. Mentre fem tot això podem menjar una barreta energètica o peça de fruita.
Massatge:
El massatge post-competició que treballarà quasi exclusivament els músculs compromesos en cada disciplina esportiva, es important per evitar espasmes musculars o futures lesions, doncs ens serveix per reduir el dolor o molèstia muscular, la fatiga,  l’inflamació posterior i una més ràpida recuperació. A la vegada que per estimular tan el flux sanguini que es qui aportarà els nutrients necessaris al múscul, com el sistema limfàtic encarregat d’eliminar toxines.
La Dutxa o Bany:
Evitar l’aigua molt calenta després de la cursa, submergir o dutxar-nos les zones musculars que hem treballat en aigua freda duran 5 o 10 minuts o aplicar-hi gel en la zona inflamada. El fred actua com antiinflamatori natural.
Alimentació:
Descans:
Fer una bona migdiada contribuirà a relaxar cos i ment. A part dels nutrients adequats per regenerar les fibres que s’han malmès en l’esforç físic, l’organisme necessita de la nit per reconstruir el teixit danyat, cal dormir entre set i nou hores
L’endemà de la competició:
Els entrenaments els dies següents a una competició que ha suposat un gran desgast físic (sobretot si ets debutant ) procurarem que no siguin de la mateixa intensitat si no a un ritme lent i relaxat, incrementant-los gradualment fins tornar a la normalitat; amb l’objectiu de potenciar el flux sanguini perquè hi aporti major quantitat de nutrients als músculs i estimular també el sistema limfàtic per eliminar desfets de fatiga que van quedar.
Durant la competició la musculatura pateix un important desgast, i tot hi que podem tenir la sensació d’estar recuperats, en alguns cassos es poden produir micro trencaments fibril·lars encara que no es notin.


dimecres, 3 de setembre del 2014

Drenatge Limfàtic Manual (DLM)

<ALT> <TITLE> drenaje linfático manual





Que es i per a què serveix:


 L’objectiu del massatge es estimular a traves de suaus pressions amb les mans el sistema limfàtic , responsable deliminar toxines i mantenir en forma el nostre sistema immunitari.
Te mes capacitat de drenar el cos duna persona jove que el duna persona gran. Les manipulacions en el drenatge limfàtic son indolores.

Es efectiu per eliminar líquids i substàncies de desfet, però no tothom pot fer-se un drenatge limfàtic degut a les seves contraindicacions.

Contraindicat en:

-Disturbis de ritme cardíac (infart, angina de pit), Edema per insuficiència cardíaca descompensada, Afeccions immunitàries, Hipertensió, Tiroides, Zones del cos supurants, Malalties de la pell (d’origen infecciós) , Embaràs (en l’abdomen) Edema nefrític, Febre, Flebitis, trombosis i tromboflebitis, Reuma (consultar especialista), Artritis, Ferides, Diabetis, Cancer no tractat, Varius amb relleu.

Indicat en:

-Tots els tipus de Limfedema
-Medicina i Cirurgia: Edema post – traumàtic,  Edemes limfostàtics (extirp. mama), Dolors reumàtics en les seves múltiples formes de presentació , Edemes del sistema nerviós (migranya, malt de cap, vertig), Edemes post – operatori per millorar cicatrització i evitar complicacions, Enfermetats cròniques de la pell, Embaraç (prevenció d’estries i descàrrega de cames) Distonies neurovegetatives, Post – Radiació – Masectomía, Preventiu en el pre – operatori, Post – immobilització,
-Estètica: Acne, Cel·lulitis, Edemes facials, Inflamació dels teixits,  Cures de Revitalització, Varius, Post – cirurgia estètica (reabsorció edema post – quirúrgic), Cicatrius,
-Preventiu i higiènic: En medicina esportiva per evitar fatiga, tendinitis,etc), Preventiu de cames cansades i amb edemes, Anorèxia, Hepatitis,

-Quan el massatge clàssic es contraindicat: Zones de varius, Callos oseos, Acumulacions de ganglis inflamats , trajectes vasculars i nerviosos perifèrics.