dilluns, 17 d’agost del 2015

Dolor muscular, remeis casolans





El dolor muscular provocat per mala postura, cansament, tensió, grip o exercici intens, no es tracta de cap malaltia greu però ens afecta al nostre benestar i qualitat de vida. No cal que patim aquests símptomes, ni prendre relaxants musculars que ens poden produir somnolència o altres símptomes.

Per alleujar aquests dolors existeixen altres tractaments naturals, casolans i molt efectius per tractar-los a part d'un bon massatge:





-MASSATGE AMB OLIS ESSENCIALS:

Aplicar massatge en la zona dolorida amb oli de Romaní

(el trobareu fàcilment al mercat, herbolisteries, farmàcies-parafarm. , dietètiques...)

El Romaní: Planta rica en principis actius, conté propietats antiinflamatòries que poden alleujar els teixits musculars i ajudar a disminuir el dolor.

Fulles de Romaní:

Preparar una barreja de 30 gr. de romaní en un pot d’aigua bullint, tapar i deixar reposar duran 30 min. Amarar un drap en la barreja d’aigua i fulles de romaní i aplicar en la zona afectada 2 o 3 cops al dia.

Beneficis del Romaní o Romer:

Diurètic, Alcalinitza, Bactericida, Analgèsic, Anti-inflamatori, Neteja el fetge, Millora la digestió, Refresca l' alè, Millora la circulació, Potencia el sistema immune i Estimula el creixement del cabell. 


-BANY CALENT AMB VINAGRE DE POMA:

Per al dolor muscular per tensió o cansament, preparar un bany d’ immersió amb aigua tèbia i dues tasses de vinagre de poma que ajudarà a la distensió de la musculatura


-TERÀPIA AMB VAPOR:

Un bany de vapor o a anar a la sauna es molt efectiu per relaxar els músculs dolorits.


-EXERCICIS DE ELONGACIÓ:

Exercicis de elongació i estirament ens serviran per tornar al seu estat els músculs dolorits. Assegurar-se abans d’estirar la zona de no patir cap lesió doncs la elongació empitjoraria la situació.

Cap comentari: