dimecres, 15 d’octubre del 2014

Isquiotibials

<ALT> <TITLE> lessió en isquiotibials

El formen el grup de músculs: Semimembranós, semitendinos i bíceps femoral o crural. 

Son els principals músculs de la part del darrere de la cuixa, el nom li ve donat del origen (Isquió dels malucs o cadera) i la inserció final (Tíbia).


Els tres tenen uns orígens, funcions i insercions semblants, i es treballen conjuntament ja sigui per augmentar la força o millorar la flexibilitat, doncs fer-ho per separat es molt difícil.

En persones sedentàries la seva rigidesa pot provocar problemes d’esquena.



Bíceps crural o femoral:

Origen: Dos orígens dels dos cossos del bíceps, porció curta que s’origina en 1/3 mig de la línia àspera, porció llarga en el isquió de la cadera

Inserció: Apòfisis estiloides del cap del peroné.

Funció: Flexora i rotadora externa del genoll i extensora de malucs (cadera).


Semimembranós:

Origen: Tuberositat isquiàtica

Inserció: Cara posterior i interna de la tíbia. Forma la “pata de ganso”

Funció: Múscul profund, robust i protegit de qualsevol lesió no accidental. Flexió i rotació interna del genoll, i extensora de malucs (cadera)


Semitendinós:

Origen: Tuberositat isquiàtica

Inserció: En la “pata de ganso” superficial, junt amb el recte intern i el sartori (els tres formen la “pata de ganso” )

Funció: Extensora de malucs (cadera), sobretot si el genoll està bloquejat en extensió. Flexora del genoll, sobretot si els malucs estan flexionats i Rotació interna del genoll



Lesions en Isquiotibials:

1- Determinar la gravetat de la lesió, la qual acostuma a manifestar-se amb tibantor o dolor en la part del darrere de la cuixa. Encara que puguem caminar, no serà lliure de dificultats. En les lesions mes greus hi pot haver inflamació i molt dolor.

2- Aplicar fred al múscul lesionat tan aviat com sigui possible.

3- Estiraments periòdics del múscul, tan estàtics com dinàmics amb l’objectiu d’evitar un augment del teixit cicatritzant

4- MassatgeCyriax: Consulta al especialista si ja has sofert lesions en els isquiotibials per fer desaparèixer el teixit cicatricial i estimular la cicatrització amb aquest massatge.